fbpx

Massage

Wij bij Fysiotherapie Suri Den Helder bieden verschillende massage behandelingen waarbij onze fysiotherapeuten de kennis over het menselijk lichaam gebruiken.  Als er tijdens de massage een fysiotherapeutische indicatie wordt vastgesteld, dan wordt dit besproken met u om zo samen opzoek te gaan naar de beste oplossing. Wij geven verschillende massages, bijvoorbeeld: een ontspanningsmassage, triggerpointmassage, bindweefsel fascia massage en massage gun massage.

De massage is een middel om het lichaam te behandelen. Met de handen of een hulpmiddel oefenen onze fysiotherapeuten druk uit op zachte weefsels, zoals de huid, pezen met bindweefsel, spieren, gewrichtsbanden en sommige organen. Met strijkende bewegingen of door frequenties kunnen onze fysiotherapeuten te weten komen wat er in uw weefsels gebeurt. Massages van onze fysiotherapeuten in Den Helder en Anna Paulowna kunnen het volgende bereiken: ontspanning van spieren, verkrampingen verhelpen, de doorbloeding verbeteren, spierknopen laten verdwijnen en afvalstoffen laten afvoeren.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen en de dagelijkse stress even te vergeten. De pezen en spieren worden tijdens deze ontspanningsmassage soepeler gemaakt. Hierdoor wordt uw lichaam beter doorbloed, verbetert uw stofwisseling en wordt de ademhaling rustiger en dieper.

Ontspanningsmassages bestaan uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren gaan ontspannen. De doorbloedingsverbetering zal ervoor zorgen dat afvalstoffen sneller uit de spieren worden afgevoerd. Heeft u een intensief of druk leven? Dan weten wij bij Fysiotherapie Suri Den Helder daar raad mee. Een ontspanningsmassage is namelijk de manier om tot rust te komen en te zorgen voor een goed lichamelijk herstel.

Triggerpoints massage

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Het zijn lokale verkrampingen in spieren waar als gevoel van te weinig doorbloeding en zuurstof een overgevoelige ‘knobbel’ ontstaat. Van buitenaf voelen spierknopen als harde strengetjes of bobbeltjes. Wanneer u er met kracht op drukt kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren ontstaan.

Om een triggerpoint te deactiveren zijn diepe massagetechnieken nodig, welke op de plek van het triggerpoint worden toegepast. Door het uitoefenen van druk op de verkrampte plekken in de spieren kan uw pijn worden verlicht en de functies van verzwakte lichaamsdelen verbeteren.

Bindweefsel fascia massage

Fascie of fascia is het bindweefsel dat alle organen en weefsels in het lichaam omsluit. Hierdoor vormt het een aaneengesloten geheel in het menselijk lichaam. De fascia zorgt voor bescherming en ondersteuning. Ook begeleidt het alle bewegingen. Door een operatie of bestraling kan littekenweefsel ontstaan en het bindweefsel dus beschadigen. Er ontstaan dan verklevingen en het kan onder spanning komen te staan. Dit leidt vaak tot stijfheid, pijn en bewegingsbeperkingen.

Tijdens een bindweefselmassage worden door verschillende fascie-technieken de verklevingen verminderd of zelfs opgeheven. Door middel van speciale handgrepen worden er reacties van het bindweefsel uitgelokt. Dit heeft een positief effect op de vochtafvoer (lymfeafvoer) en op de doorbloeding. Daarnaast zorgt deze massage ook voor vermindering van de pijn die veroorzaakt wordt door verklevingen.

Massage gun massage

De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Suri Den Helder gebruiken regelmatig een massage gun voor het behandelen van spierweefsel en spierknopen bij patiënten. Massage guns bieden wat bekend staat als vibratietherapie. De massage gun in kwestie werkt op 20 standen, welke frequenties worden genoemd. De eerste vijf frequenties worden gebruikt bij ontspanning van spierweefsel en worden opgevoerd bij het activeren en reactiveren van weefsel. Wij adviseren om dit bijvoorbeeld te doen voordat u een sportwedstrijd gaat spelen of last heeft van gespannen spieren.

Bewegingsonderzoek bij massage nekspieren.
Bewegingsonderzoek nek mobiliteit

Prijslijst massage behandeling

Hieronder vindt u de kosten voor massage behandelingen. Omdat de therapeuten de tijd nemen om u uitgebreid te behandelen, worden deze kosten niet door uw zorgverzekering betaald.

30 minuten: 35 euro

60 minuten: 65 euro

× WHATSAPP ONS!