fbpx

Shockwave behandeling bij Jan (66) om pijn bij peesverkalking en bicepspees ontsteking te verminderen

Schouderpijn is een pijn welke kan zorgen voor afname van beweeglijkheid. De fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Suri Den Helder hebben veel ervaring met het behandelen van verschillende problemen bij schouderpijn. Voorbeelden hiervan zijn de frozen shoulder, een slijmbeurs ontsteking, peesontsteking of scheur en meer welke te lezen zijn op onze website. Zij maken hierbij gebruik van shockwave bij schouderpijn.

Schouder pijn frozen shoulder en schouderkapsel gebied
Schouderpijn en kalkafzetting pijn gebied

De 66-jarige Jan Groendijk kon op een dag niet meer op zijn schouder slapen. Dit ging ten koste van zijn nachtrust. “Ik ben toen naar Fysiotherapie Suri Den Helder gegaan met de vraag of er een scan genomen kon worden van mijn schouder. Ankit Suri had al een vermoeden en na de scan kon hij mij laten zien dat er veel kalk in mijn pees zat, ik een opgezette slijmbeurs en biceps pees ontsteking had,” verteld Jan. Kalk in de pees veroorzaakt een ontsteking in de schouderpees waardoor de pees verdikt en vast kan raken onder het schouderdak bij het heffen van de arm. Artrose zorgt daarbij voor ravels welke zich vormen aan het bot waardoor de schouderkop niet meer rond is zoals het hoort te zijn.

Zelfhelende werking ontwikkelen met shockwave bij schouderpijn

“De fysiotherapeut zorgt er met het shockwave apparaat voor dat de schouderpijn voor minimaal een maand verdwijnt en ik er weer tegenaan kan,” aldus Jan. Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam door het toedienen van hoogenergetische golven met het shockwave apparaat. Dit zorgt er bij Jan voor dat het peesweefsel zichzelf gaat herstellen, het kalk in de pees vergruist en de doorbloeding verbetert.

“Voordat ik bij Fysiotherapie Suri Den Helder terecht kwam gaf de dokter mij wel eens een spuit tegen de pijn. Dit verminderde de pijn voor een maand of drie, maar door mijn werkzaamheden toen der tijd als banketbakker kwam het altijd terug. Deze prikken tasten de spier aan en als je er teveel van krijgt dan kunnen ze zelfs oplossen. Mijn bicepsspier is toen geknapt en daarom heb ik nu een popeye-arm. Dit houdt in dat de spierbal aan één kant vast zit en er een beetje bij hangt. Sindsdien kom ik eens in de maand bij Ankit voor een shockwave behandeling en kan ik vrij pijnloos mijn leven leiden,” verteld Jan tevreden.

De juiste behandelwijze bij schouderpijn

Ankit Suri geeft aan dat veel schouderklachten in Nederland inadequaat behandeld worden, omdat er vooraf geen echo is gemaakt terwijl het onderzoeken en objectiveren cruciaal is. Zeker voor een snelle diagnostiek en de juiste behandelwijze. Het uitvoeren van de juiste behandelwijze zorgt voor snelle pijndemping en hervatting van activiteiten bij patiënten.

Suri is blij dat hij op drie verschillende locaties zijn patiënten kan voorzien van Shockwave therapie, “onze patiënten komen overal vandaan en dat enkel door mond tot mond reclame”.

Fysiotherapeut Den Helder Anna Paulowna en Schagen Ankit Suri
Ankit Suri Specialist fysiotherapie shockwave / echografie Den Helder en Anna Paulowna
× WHATSAPP ONS!