fbpx

Shockwave Therapie Den Helder

shockwave therapie Den Helder
\

Snel Resulaat

Gemiddeld zijn er slechts vier tot zes behandelingen nodig om een bevredigend resultaat te krijgen.
\

Bewezen effectief

Inmiddels zijn er tientallen onderzoeken afgerond die vaststellen dat shockwave therapie effectief is bij diverse aandoeningen.
\

Volledige Vergoeding

Bij Fysiotherapie Suri wordt shockwave therapie als onderdeel gezien van een fysiotherapeutische behandeling. Daarom hoeft u bij ons geen extra bijdrage te betalen voor een shockwave sessie.
\

Inclusief Echografie

Shockwave is al effectief, maar Fysiotherapie Suri maakt het nog effectiever. Een echografisch onderzoek wordt uitgevoerd om de exacte locatie te kunnen bepalen van uw klacht.

Shockwave Therapie in Den Helder met Volledige Vergoeding

Fysiotherapie Suri beseft dat uw maandelijkse zorgkosten al hoog genoeg genoeg zijn. De kosten voor een behandeling willen we graag zoveel mogelijk beperken, zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van een van de meest effectieve behandelvormen. Een shockwave therapie behandeling is bij ons, als een van de weinige praktijken in Den Helder, een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Dit heeft voor u twee voordelen:

 1. Tijdens de behandeling met het shockwave apparaat krijgt u aanvullend bijvoorbeeld mobilisaties, een oefenprogramma of andere fysiotherapeutische verrichtingen.
 2. U hoeft een kleine bijdrage te betalen. De behandeling wordt vergoed uit uw aanvullende fysiotherapeutische verzekering.

Let hierbij wel op dat een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie én dat u niet alle behandelingen voor dit jaar hebt verbruikt.

Shockwave Behandeling

Wij staan bekend om onze snelle behandeling en voegen Shockwave in combinatie met onder andere echografie toe voor sneller resultaat! Bij ons bent u snel van uw klachten af. Wij hebben ervaring met de Shockwave behandelingen en weten door middel van echografie in combinatie met shockwave therapie u op de juiste plek te behandelen. Wij werken samen met collega’s die al jaren Shockwave behandelingen uitvoeren. Zij voeren regelmatig onderzoek naar het effect en het juist behandelen van aandoeningen door middel van Shockwave. Hierdoor zijn wij in staat om al uw klachten effectief en snel te behandelen.

Shockwave behandeling klachten

Shockwave wordt gebruikt bij langdurige peesklachten. Door een overbelasting aan peesweefsel ontstaat er een niet-bacteriële peesontsteking op de plek waar de spieren zich hechten op het bot. Hierdoor wordt het peesweefsel hard en kan er in het weefsel zelfs scheurtjes ontstaan. Hierdoor verstoord een gewricht waardoor je klachten krijgt. Het peesweefsel wat hard is geworden wordt hierdoor slechte doorbloed. En aangezien de bloedcirculatie noodzakelijk is voor herstel blijven de klachten vaak hierdoor lang aanwezig.

Het effect van Shockwave wordt regelmatig onderzocht. Inmiddels zijn er al vele indicaties waar veel wetenschappelijke bewijs voor is. Hieronder worden ze opgesomd. Vaak voorkomende klachten die behandeld worden met Shockwave zijn:

 • Rotator Cuff Musculatuur
 • Kalk in pezen
 • Shin Splints(MTSS) Mediaal Tibiaal Stress Syndroom
 • Achillespees klachten
 • Hielspoor
 • Tenniselleboog
 • Golferselleboog
 • Oppervlakkige en diepe trigger points

Hoe shockwave werkt

Je heb verschillende vormen van Shockwave therapie, zoals ESWT. Shockwave is een hoogenergetische geluidsimpuls die zich als golven door het te behandelen weefsel heen verplaatst. Het gebruik van Shockwave op het lichaam is al goed onderzocht en wordt nog steeds verder onderzocht. Shockwave werkt ontstekingsremmend en geeft een versnelling op het weefselherstel. De fysiologische effecten van Shockwave zijn inmiddels bekend. De snelle pijnafname door middel van Shockwave geeft een aangename ervaring. Hierdoor is vaak het gebruik van Corticosteroïden niet noodzakelijk meer.

Waarom wij kiezen voor Shockwave

Door een enorme toename aan chronische klachten en het uitvoeren van second opinions, hebben wij ervoor gekozen om Shockwave op te nemen binnen ons behandelmethode. Doordat wij alle dagen open zijn kunnen wij klachten snel en effectief behandelen. Hierdoor is het voor uw huisarts niet noodzakelijk u te verwijzen naar het ziekenhuis. Wij leveren snel maatwerk en u komt van uw klachten af. Wij zien Shockwave als een goede aanvulling tot ons behandel methode.

voordelen shockwave therapie den helder

Voordelen

 • Een operatie kan vaak vermeden worden
 • De behandeling kan zonder lokale verdoving plaats vinden
 • De Shockwave heeft maar een beperkt aantal bijwerkingen

Bijwerkingen

 • De behandelende huid kan tijdelijk rood worden
 • Er kan een tijdelijke zwelling ontstaan, doof of tintelingen rondom het behandelende gebied
 • Pijn kan kortdurend toenemen
bijwerkingen eswt
contra indicaties shockwave therapie

Contra-indicaties

 • Trombose/acute ontstekingen
 • Kinderen in groeifase
 • Binnen 6 weken cortison injectie in het behandelgebied
 • Zwangerschap
× WHATSAPP ONS!