fbpx

Tarieven & Vergoedingen

 

Fysiotherapeutische Screening

15
 •  
 • Verplicht indien géén verwijsbrief aanwezig

Intake & Onderzoek na Screening

45
 • Na fysiotherapeutische screening

Intake & Onderzoek na verwijzing

55
 • Indien wél verwijsbrief
 • aanwezig

Toeslag

15
 • Aan huis
 • Inrichting

Tarieven en Vergoedingen bij Fysiotherapie Suri

De betalingsstructuur voor een fysiotherapeutische behandeling is een ingewikkeld verhaal, als de behandeling wordt gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Fysiotherapie Suri heeft met elke zorgverzekeraar een contract en met elk van hen is een tarief afgesproken. Voor onze praktijk is het dus zo, dat voor een behandeling tientallen verschillende tarieven gelden. Gelukkig heeft u hier als patiënt geen last van en zijn slechts twee opties van toepassing:
 1.  Het contractueel vastgestelde tarief
 2. Het praktijktarief voor onverzekerde zorg
De meeste mensen beschikken over een aanvullende verzekering voor fysiotherapie en hoeven niet na te denken over het tarief. Er zijn echter situaties denkbaar, waarbij dit niet het geval is. Hieronder worden verschillende scenario’s weergegeven en kunt u het scenario kiezen, dat voor u van toepassing is:
 1.  U heeft een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Uw niet-chronische fysiotherapeutische behandelingen wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. De behandeling wordt rechtstreeks gedeclareerd bij de uw zorgverzekeraar met het contractueel vastgestelde tarief. Het aantal behandelingen dat kan worden gedeclareerd bij uw zorgverezkeraar, wordt bepaald door uw aanvullende verzekering.
 2. U heeft een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, maar dekt niet alle behandelingen. Situatie 1 is van toepassing bij voor de behandelingen die wel worden gedekt door uw zorgverzekeraar. Situatie 2 is van toepassing wanneer uw fysiotherapie budget uit uw aanvullende verzekering verbruikt is voor dit jaar.
 3. U heeft géén aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Uw fysiotherapeutische behandelingen dient u zelf te betalen. Het geldende tarief vindt u op deze pagina.
Dit zijn de drie meest voorkomende situaties waarin u terecht kunt komen. Voor patiënten die een chronische aandoening hebben, die recht geeft op chronische vergoeding voor fysiotherapie gelden andere regels:
 • De chronische fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed uit uw basisverzekering, met uitzondering van de eerste 20 behandelingen. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende fysiotherapie verzekering. Als deze aanvullende verzekering niet toereikend is voor 20 behandelingen, dient u de resterende behandelingen zelf te betalen.
Mocht u in aanmerking komen voor een chronische indicatie, raden we u aan om altijd van tevoren contact op te nemen met uw fysiotherapeut en zorgverzekeraar. De reden hiervoor is dat elke zorgverzekeraar specifieke eisen en/of voorwaarden heeft met betrekking tot de vergoeding. Fysiotherapie Suri helpt u graag om de vergoedingsregels rondom uw specifieke situatie helder en transparant te krijgen, zodat u precies weet waar u aan toe bent voordat u begint met een behandeltraject.
× WHATSAPP ONS!